Vgradna omara po meri

Vgradna  omara po meri je omara za vsak prostor

vgradna omara po meriKo se odločamo za prenovo stanovanja ali kadar se selimo v povsem novo stanovanje, se naše misli zagotovo ustavijo tudi pri izboru notranje opreme. Ali se bomo notranjega urejanja lotili sami ali pa poskusili »srečo« z morda katerim izmed specializiranih mojstrov te branže (notranji opremljevalci, arhitekti, dekorerji, ipd…) je pri marsikom reč, ki zahteva tehten premislek. Po navadi nam sicer pri tej odločitvi pred oči »hodi« strošek, ki bi ga eventuelno morali odšteti za takšno svetovanje, a, če dobro pomislimo, je tako, da na videz prvi strošek za notranjega opremljevalca sicer res izgleda ogromno in nepotrebno. Če pa upoštevamo urejeno notranjost, predlog funkcionalne razporeditve ter zaradi tega izogib morebitnim kasnejšim prestavljanjem pohištva (ali celo prezgodnjemu renoviranju), ta strošek naenkrat ni več tako velik. (Morda se pred odločitvijo o tem splača tudi preveriti kako posamezni svetovalec že svetuje. Primer svetovanj naših svetovalcev tukaj.)

vgradna omara po meriPosebej priporočljivo je, da pri notranjem opremljanju upoštevamo funkcionalno izrabo prostora. To dosegamo najlažje s pomočjo prilagodljivega pohištva – to je takšnega pohištva, ki ga je mogoče postaviti v prav vse »posebnosti« našega domovanja.

Na prvem mestu pri tem so vgradne omare. Vgradna omara po meri je namreč element, ki nam ne samo funkcionalno popolnoma izkoristi prostor (njihova zapolnitev prostora je z njihovo do milimetra natančno izdelavo, 100%), temveč tudi prostor prihrani. Drsna vrata prihranijo najmanj prostor, ki bi ga v primeru klasične postavitve omare s klasičnim odpiranjem vrat morali upoštevati pri odpiranju in zapiranju vrat. Bolj kot je vratno krilo široko, več prostora je potrebno za to upoštevati. Zato praviloma ljudje, ki se odločajo za klasično postavitev klasičnih omar, posegajo po le teh z ožjimi vrati. In celo, če pogledamo ponudbo vrat na omarah, ki jih ponujajo veletrgovci in veliki pohištveni centri, bomo zelo težko našli klasično omaro s širokimi klasičnimi vrati.

V primeru vgradne omare je širina vrat prilagodljiva našim željam. Te pa so, kot vemo, občasno tudi povsem  individualne ter prilagojene tisoč in enemu okusu.

Za vgradne omare narejene po meri je tudi značilno, da nam ponujajo izredno širok izbor materialov za vgradnjo. Tako se lahko odločamo za iveralna polnila ali pa celo steklena. Še posebej popularna so ogledala na drsnih vratih ali pa uporaba fototapet. (Vse konkretne prispevke o vgradnih omarah zbiramo tukaj).

vgradna omara po meriEno in drugo šteje za izjemen plus pri opremljanju notranjega prostora, saj se lahko z izborom za to izjemno prilagodimo tudi ostalim prostorom in stilom.

Uporabnost vgradnih omar pa je tako ali tako največji plus le teh. Ne samo, da so primerne za spalnice in otroške sobe. Vgradne omare danes vgrajujemo zraven teh prostorov še posebej v predprostore, hodnike, pod stopnišča, kleti, shrambe, vse oblike mansardnih prostorov in še kje. (Kako vse je mogoče postaviti vgradne omare tukaj)

Morda še največjo uporabnost je mogoče opaziti pri umeščanju vgradnih omar v poslovnih prostorih. Kdo še ni videl vgradnih omar v hotelskih sobah? Kdo se ni srečal z vgradnimi omarami v čakalnicah ali zdravniških ordinacijah? Vgradne omare so prisotne tudi v izobraževalnih centrih (šole, javni zavodi in podobno).

Je pa res, da jih ravno zaradi njihove »zlitosti« s prostorom pogosto tudi spregledamo. A to je ravno njihov namen. Uporabnost, praktičnost in predvsem, da ne predstavljajo motečega pohištva za katerega čez čas že iščemo »novo bivališče«.

.

.

Po kliku na gumb boste prispeli na rubrike naših svetovalcev “iz terena”. Konkretni napotki, primeri iz praks, najbolj poglobljeni zapisi o omarah po meri, pri nas. 

Prodaja Prodornih