Barva spalnice je omejena le z vašo domišljijo

barva spalniceBarva spalnice oziroma pohištvo v njej je bilo včasih bolj ali manj omejeno na rjav, morda še bel odtenek, potem pa se je za večino »povprečnih« kupcev vse skupaj že končalo. Tako kot pri oblikah in dizajnu, so ponudniki tudi pri barvah pohištva za spalnice naredili ogromen korak.

Barva spalnice seveda ni samo barva pohištva, pač pa je na prostor treba  gledati celovito. Samo prostor kot celota nam namreč da občutek lagodja in nas toplo sprejme. Po drugi strani, pa za barvno »neposrečen« prostor ni treba, da izberemo narobe vse barve, pač pa že ena stena ali večji kos pohištva, ki se barvno ne sklada s prostorom, povsem uniči harmonijo in dobro počutje v prostoru.

Ko je tema pogovora barva spalnice, teče beseda predvsem o tem, kakšne barve naj bi uporabili, da bi se v prostoru dobro počutili in se, kar je najpomembneje, dobro naspali. Ampak v glavnem so osrednja tema barve sten, precej manj pa barve pohištva – to je katere in predvsem kako jih naj uporabimo. Glede tega, katere barve uporabiti, velja načeloma enako kot za barve sten. O tem lahko nekaj več preberete tukaj.

Kako uporabiti barve pri pohištvu za spalnice, pa je največ odvisno od vaše domišljije. Vsaj v primeru, če svojo spalnico opremljate s pohištvom po meri. Proizvajalci takšnega pohištva imajo v svoji ponudbi res pestre in raznolike barvne rešitve. Izbirate lahko na primer med različnimi odtenki, kjer so vidne letnice lesa – takšna barva spalnice bo izžarevala domačnost in toplino. Ena od možnosti so matirane barve, kjer letnice niso vidne in je celotna površina pohištva enotne barve. Za bolj moderen videz spalnice pa je na voljo cela paleta barv visokega sijaja. Omislite pa si lahko še kombinacijo lesa s steklom, kjer je ponudba prav tako zelo pisana. Takšnih kombinacij se kupci poslužujejo predvsem pri drsnih vratih vgradnih omar. Z njimi lahko lepo popestrimo prostor in mu damo noto igrivosti ali pa barvno umirjeno omaro s steklenim barvnim vložkom uskladimo z ostalim pohištvom in tako zaokrožimo barvno zgodbo spalnice.

Kakšen dodaten nasvet lahko pogledate tukaj.

 

 

Prodaja Prodornih